

A partner for lifelong health

Board of Trustees Budget Workshop

November 20, 2019 5:00 pm Conference Room A

AGENDA

Topic	Presenter	Time	Minutes
Call to order a. Welcome Pat Miller and Deb Cartwright	Joanne Hurst, Chair	5:00 pm	0 min.
Review of October Financials	Joe Pedley	5:00 pm	10 mins.
2019 Budget Strategy – Implications	Russ Johnson	5:10 pm	15 mins.
Background, Considerations and Imperatives			
a. Payers and Politics	Joe Pedley	5:25 pm	10 mins.
b. Physicians Enterprise and Population Health	Sheryle D'Amico	5:35 pm	10 mins.
c. Nursing and Clinical Services	Traci Hoopingarner	5:45 pm	10 mins.
d. Talent	Colleen Browne	5:55 pm	10 mins.
e. Information Technology	Michael Williams	6:05 pm	10 mins.
f. LMH Health West Impact	Russ Johnson	6:15 pm	10 mins.
Capital Budget			
a. Capital Budget Project Reviewsb. Capital Budget Summaryc. Three Year Projection	Joe Pedley and Senior Leadership Team	6:25 pm	15 mins.
Operating Budget			
 a. Consolidated Income Statement Volumes Revenue and Revenue Deductions Expenses i. Salaries and Benefits ii. Non-Salary b. Three Year Projection 	Joe Pedley	6:40 pm	20 mins.
Physician Practice Summary	Sheryle D'Amico	7:00 pm	10 mins.
Adjournment		7:10 pm	